Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De Knipoog Vorselaar verhuist naar de Kampus

Knipoog

De Kampus is de nieuwe naam van het project in Vorselaar dat kinder- en jongerencampus als werktitel meekreeg. Kampus verwijst uiteraard naar onderwijs maar met de K ook naar kinderen en Vorselaar als K-dorp. De term kamp uit Kampus legt dan weer de link met jeugdverenigingen die hun lokalen hebben in het splinternieuwe gebouw. De gebruikers zelf hebben de naam van het gebouw en de site mee bedacht.

'De eerste fase van de Kampus werd afgewerkt op 30 maart', zegt Kobe Vercauteren, schepen vrije tijd en kinderopvang.   'Dat zorgt ervoor dat zoals gepland de grote verhuis binnen de Knipoog in de paasvakantie kan gebeuren. In totaal zullen 11 klassen van de school de komende periode verhuizen.

Voor de kleuters betekent dat nieuwe klaslokalen in de Kampus. Er werden al heel wat voorbereidingen getroffen voor de paasvakantie samen met de leerlingen maar op 3 april wisselden de eerste verhuisdozen van klaslokaal. De leerkrachten komen daarvoor speciaal tijdens de vakantie en krijgen de hulp van heel wat vrijwilligers van oa. het oudercomité en ook de technische dienst van de gemeente heeft een strakke planning in de paasvakantie.

De kinderen en dan vooral de kleuters kijken ondertussen reikhalzend uit naar het einde van die vakantie om hun nieuwe klassen en nieuwe speelplaats in gebruik te nemen.

De tweede fase van de Kampus start na de paasvakantie en omvat nog de afbraak van een stuk van de school en de omgevingsaanleg van en rond de nieuwe speelplaats voor de lagere school. Verwacht wordt dat die werken ergens in de zomervakantie kunnen afgerond worden.

De grote feestelijke opening van heel de Kampus staat dan ook geprogrammeerd op 2 september. Die zaterdag zullen alle gebruikers de mensen met veel trots hun nieuwe gebouw en site laten zien.'

Knipoog verhuis naar Kampus

Knipoog verhuis naar Kampus

Knipoog

Deel dit artikel